ende

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Onze collecties Staalmeester® Series

Original Series

Handgemaakte kwasten voor alle soorten watergedragen verf.

 • Series 0
 • Productsoort 0
 • Maat 0

  Alles over de STAALMEESTER® Original Series

  De Original Series is de meest populaire collectie in ons assortiment. Hierin vind je handgemaakte kwasten van professionele kwaliteit. De Original-kwasten bevatten een combinatie van wit natuurlijk Chungking varkenshaar en synthetisch haar, ook wel bekend als de Staalmeester® vezelmix. Deze collectie is speciaal ontwikkeld voor alle soorten watergedragen verven. Binnen de Original Series vind je kwasten in uiteenlopende vormen en maten, waarmee jij een meesterwerk kunt creëren.

  Materialen 

  Bij het introduceren van de Original Series introduceerden we ook onze eerste Staalmeester® vezelmix: een combinatie van wit natuurlijk Chungking varkenshaar en synthetische vezels. Deze kwastharen zijn voorzien van de herkenbare paarse kleur. Alle stelen van de Original Series zijn van FSC-hout gemaakt. Dit betekent dat het hout uit een duurzaam beheerd bos komt. Hoge kwaliteit voor jou en goed voor het milieu. De beukenhouten stelen zijn blank gelakt. Sommige kwasten zijn extra herkenbaar dankzij hun groengekleurde punt. De haren zijn stevig vastgezet in een verkoperde ring of roestvrijstalen INOX bus. Hierdoor wordt het doorlekken van de verf voorkomen en hoef jij geen losse haren uit jouw pas geschilderde meesterwerk te vissen. 

   

  Producten binnen de Original Series

  De Original Series bevat kwaliteitskwasten die, zoals hierboven genoemd, uitermate geschikt zijn voor het verwerken van verf op waterbasis. Ten eerste vind je in deze collectie een patentpuntkwast, ook wel een ronde kwast genoemd. Dit is de meestgebruikte kwast in Nederland. Deze kwast is reeds bol gezet en ideaal voor het schilderen van meubels of deuren. De patentpuntkwast wordt vaak gebruikt in combinatie met een gebogen penseel. Daarmee trek je met het grootste gemak fijne lijnen op lastiger bereikbare plekken. Extra bijzonder: de hoekpenselen van de Original Series worden handgemaakt in een sociale werkplaats. Voor het besnijden van kozijnen en plinten of het schilderen van details is onze besnijpuntkwast de beste keus. Wij noemen onze besnijpuntkwasten vaak een 2-in-1 kwast, omdat je niet alleen de randen en kleine profielen, maar ook de grotere oppervlakken moeiteloos meepakt. De absolute favoriet van home-deco schilders en furniture flippers is de ovale kwast, ook wel zinkwitkwast genoemd. Dankzij de vorm kun je met dezelfde kwast zowel brede banen als smalle stroken schilderen, door simpelweg de kwast te draaien. Medium tot grote oppervlakken verf je het best met een platte kwast. De platte kwast binnen de Original Series is heel goed te gebruiken voor het beitsen en vernissen van grote oppervlakken zoals (parket)vloeren. Nog grotere oppervlakken verf je vlot met de Original blokwitters. Deze grote kwast, met 70% tops, is uitermate geschikt voor het verwerken van latex- en acrylverven. Wil je een lastig bereikbare plek schilderen? Kies dan voor de radiatorkwast, het hoekpenseel of de dubbeldikke façadekwast. Met hun gebogen kop en haren die garant staan voor een goede verfopname en -afgifte voorzie jij gemakkelijk elke verwarming of hoek van verf, zónder druipers. 

   

  Jarenlang genieten van professionele kwaliteit

  Samen met gepassioneerde vakschilders ontwikkelt Staalmeester® kwaliteitsproducten, die garant staan voor een duurzaam resultaat. Zo kun jij blijven genieten van je creaties én je kwasten. Met de juiste aandacht en zorg gaan onze kwasten en penselen namelijk jarenlang mee! Of je nu professioneel schilder bent of thuis de meubels verft: met Staalmeester® creëer je meesterwerk op meesterwerk. De producten binnen de Original Series kunnen gebruikt worden lak op waterbasis en behouden met goed onderhoud hun unieke vorm, flexibiliteit, en zachtheid zelfs na jaren van intensief gebruik. Benieuwd hoe jij je handgemaakte kwasten en penselen het beste kunt onderhouden? Bekijk dan eens onze Meesterlijke tips

   

  Meer over Staalmeester® en onze producten

  Wist je dat Staalmeester® een trots Nederlands familiebedrijf is? Wij ontwikkelen al generaties lang met zorg ambachtelijke kwaliteitsproducten. Met een sterk staaltje vakmanschap en toewijding aan het schildersambacht blijven we innoveren en creëren.  Want bij Staalmeester® is duurzame kwaliteit het hoogste doel. Daarom worden al onze kwasten met de grootste precisie en aandacht handgemaakt. Na iedere stap in het productieproces volgt een controle en op kwaliteit doen wij geen concessies. Nooit. Of je nu vakschilder bent of thuis alle meubels opknapt, Staalmeester® biedt voor elke klus de juiste kwast. Naast professionele kwasten en schildersproducten bieden wij familiaire service. We werken met passie aan langetermijnrelaties met onze partners en schilders wereldwijd.

  Lees verder

  Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland

  ? Kom je er niet uit? Contact