ende

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Kunnen we je helpen? Maak kennis
met onze familiaire service

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Post

Postbus 97
3130 AB Vlaardingen
Nederland

Bezoekadres

Fokkerstraat 508
3125 BE Schiedam
Nederland

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Benieuwd waar jij een Staalmeester®
kwast kunt kopen?

Verkooppunten

Goed om te weten

Verkoop & Service

Hoe kan ik bij jullie bestellen?

Schilder

Je kunt bij een van onze online en offline Staalmeester® dealers terecht voor jouw kwaliteitskwast! Alle verkooppunten staan op deze pagina.

Dealer

Als Staalmeester® dealer log je met jouw gegevens in bij HSV non-paint. Hier kun je de artikelen bestellen die je nodig hebt. Ben je nog geen onderdeel van de Staalmeester® familie, maar heb je interesse in het dealerschap? Check dan deze pagina.

Help, ik kan niet inloggen. Wat nu?

Ben je Staalmeester dealer en kan je niet inloggen? Dat is niet de bedoeling! Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord herstellen’. Neem bij andere problemen contact op met jouw accountmanager of mail naar info@staalmeester.com. We herstellen graag de verbinding.

Hoe kan ik dealer worden?

We leren onze dealers graag goed kennen voordat we partners worden. Dus stel jezelf voor! Op de pagina Dealer worden vind je een aanvraagformulier en meer informatie.

Wat is er bijzonder aan Staalmeester® kwasten?

Met een Staalmeester® kwast ben je zeker van ambachtelijke, professionele kwaliteit. Al onze kwasten worden met de grootste precisie en aandacht handgemaakt. Na iedere stap in het productieproces volgt een controle en op kwaliteit doen wij geen concessies. Nooit. In samenwerking met vakschilders wereldwijd creëren wij unieke schildersproducten voor een streeploos eindresultaat op elke ondergrond. Bij goed gebruik en onderhoud kun je jarenlang van jouw kwaliteitskwast genieten.

Heb ik garantie op mijn Staalmeester® producten?

Nee, wij geven geen garantie op onze producten. Bij goed onderhoud gaan onze professionele schildersproducten zeer lang mee, maar het zijn en blijven gebruiksartikelen. Het is voor ons onmogelijk te controleren hoe een product gebruikt of onderhouden is. Daarom kunnen wij geen garantie geven. Weten hoe jij jarenlang kunt genieten van duurzame kwaliteit? Bekijk onze Meesterlijke Tips. Vermoed u een productiefout? Stuur dan een e-mail naar info@staalmeester.com met een omschrijving van het mankement, inclusief beeldmateriaal, en bij welke dealer je dit product hebt gekocht. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Er is een verkeerd item bij mij geleverd. Wat nu?

Wat vervelend! Je kunt in dit geval het beste direct contact opnemen met het verkooppunt waar je een bestelling hebt gedaan.

Ik heb een verbeterpunt. Waar kan ik dit melden?

Fijn dat je wilt helpen om onze service en producten te verbeteren, dat is iets waar wij ook elke dag mee bezig zijn. Met vragen of opmerkingen over je product kun je als eerste contact opnemen met de dealer waar je het item gekocht hebt. Niet tevreden over de afhandeling van jouw verbeterpunt door de dealer? Laat het ons dan weten via info@staalmeester.com.

Het product dat ik wil bestellen is niet leverbaar. Wat nu?

Op de pagina Verkooppunten vind je alle on- en offline locaties waar je onze kwaliteitsproducten kunt kopen. Hopelijk heb je meer geluk bij een andere dealer!

Materialen & productie

Welk type haar gebruiken jullie voor de kwasten?

Staalmeester® gebruikt zowel authentiek Chinees varkenshaar als unieke synthetische vezels voor de kwasten. Dit verschilt per collectie. Wel faseren we dierlijk haar uit. Inmiddels wordt onze Classic Series met 80% synthetische kwastharen gemaakt. Onze nieuwste collecties, waaronder de Pro-Hybrid Series en One Series, zijn zelfs 100% synthetisch.

Wat zijn filament haren?

Filament is simpelweg het Engelse woord voor vezel en wordt in Nederland als synoniem voor vezel gebruikt. Filament kwastharen zijn gemaakt van synthetisch materiaal en bevatten dur geen dierlijk haar. 

Van wat voor soort hout is de steel gemaakt?

Voor de steel van elke Staalmeester® kwast wordt FSC-hout gebruikt. Dit hout komt uit een duurzaam beheerd bos.

Waar bestaat jullie verpakkingsmateriaal uit?

De kartonnen verpakkingen van onze producten worden gemaakt van gerecycled FSC-papier en bedrukt met eco-vriendelijke inkt. Ook dozen om onze producten in te vervoeren zijn van gerecycled materiaal. Deze worden altijd hergebruikt of opnieuw gerecycled.

Waar worden jullie producten geproduceerd?

Staalmeester® producten worden al generaties lang volledig geproduceerd in Europa. Met deze bewuste keuze minimaliseren we de CO₂-uitstoot bij vervoer en kunnen we de hoge kwaliteit van onze producten garanderen.

Hoe worden jullie kwasten geproduceerd?

Veel Staalmeester® kwasten worden compleet handgemaakt. De kwasten die deels handgemaakt worden, worden geproduceerd in een Europese fabriek die volledig draait op eigen zonnepanelen. Op deze manier proberen wij zo CO2-neutraal mogelijk te produceren.

Gebruik & onderhoud

Welk type kwast heb ik nodig voor mijn project?

Het antwoord op deze vraag kun je achterhalen op onze Meesterlijke Tips pagina.

Wat moet ik doen voor ik een Staalmeester® kwast gebruik?

Wij raden aan om zowel Staalmeester® kwasten als rollers eerst uit te wassen voor gebruik. Zo weet je zeker dat er geen vuil of verdwaalde losse haar in jouw schilderwerk terechtkomt. Want ondanks ons streven naar 100% pluisvrije rollers en kwasten die geen enkel haartje loslaten, kunnen er altijd losse materiaalresten vanuit de productie op het product achtergebleven zijn.

Hoe kan ik mijn Staalmeester® kwast het beste gebruiken?

Jouw professionele kwaliteitskwast komt het beste uit de verf met een goede schildertechniek. Hoe je je kwast optimaal gebruikt verschilt per model, klus en type verf. Je vindt er alles over op de pagina Meesterlijke tips.

Hoe kan ik mijn Staalmeester® kwast het beste schoonmaken?

Maak je kwast na het schilderen met watergedragen verf direct schoon met water en zeep. Na gebruik van de kwast met verf op terpentinebasis, olie of wax adviseren wij om je kwast te reinigen met wat terpentine, verdunner of een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Bekijk voor uitgebreide informatie over onderhoud onze Meesterlijke tips.

Hoe kan ik mijn Staalmeester® kwast het beste bewaren?

Bewaar je kwaliteitskwast altijd liggend, het liefst in folie of luchtdicht in een kwastenpot. Zet de kwast nooit steunend op de kwastharen neer. Door het gewicht zullen de haren verbuigen en de punten beschadigen, waardoor ze hun vorm, opnamevermogen en elasticiteit kwijtraken. Op de pagina Meesterlijke tips lees je alles over het juist bewaren van professionele kwasten.

Producten

Wat is een patentpuntkwast?

Een patentpuntkwast is een ronde kwast, die in veel Europese landen als basiskwast wordt gebruikt.

Wat is een besnijpuntkwast?

Een besnijpuntkwast is een ronde kwast met spitse punt, waarmee je zowel kleine tot middelgrote oppervlakken kunt verven als hoeken en randen. In het schildersvak betekent besnijden het trekken van strakke lijnen met de verf of lak.

Wat is een gebogen penseel?

Een gebogen penseel is een hoekpenseel, bedoeld voor precisiewerk in lastiger bereikbare hoeken. 

Wat is een spalter?

Een spalter is een platte, dunne kwast met een korte steel, voor het handmatig schilderen van (keuken)kastjes, het aflakken van schilderwerk of het afwerken van decoraties.

Wat is een zinkwitkwast?

Een zinkwitkwast is een ovale kwast, waarmee je zowel nauwkeuriger kunt werken als volume op grote oppervlakken kunt aanbrengen, simpelweg door de kwast te draaien.

Wat is een façadekwast?

Een façadekwast is een dikkere kwast met een langere steel en een gebogen kop, waarmee je moeilijk bereikbare hoeken en randen kunt verven.

Wat is een radiatorkwast?

Een radiatorkwast is een dunne kwast met een langere steel en een gebogen kop, waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt verven. Bijvoorbeeld rondom de radiator!

Wat is een blokwitter?

Een blokwitter is een grote, robuuste kwast met veel volume. Hiermee schilder je grote oppervlakken als plafonds en muren. Dankzij de kwastharen komt de verf beter in de poriën dan met een roller.

Welke collecties heeft Staalmeester®?

Staalmeester® heeft vier kwastencollecties en een collectie hoge kwaliteit verfrollen en -beugels. De Classic Series bestaat uit sterke en veerkrachtige kwasten met natuurlijke en synthetische haren. De Original Series is speciaal ontwikkeld voor alle typen watergedragen verf en bevat de Staalmeester® polyestermix: een combinatie van wit natuurlijk Chungking varkenshaar en synthetische kwastharen. De kwasten binnen de Pro-Hybrid Series zijn voorzien van 100% synthetische kwastharen en zijn geschikt voor zowel synthetische als watergedragen verf. Ditzelfde geldt voor de One Series: ons absolute topsegment. Deze collectie bevat unieke aflakkwasten met een extreem zachte vezelmix.

Wat maakt de One Series zo bijzonder?

Naast een klassieke modellen bevat One by Staalmeester® als enige collectie een speciale selectie aflakkwasten en penselen. De unieke, ultrazachte haren hebben een hoge elasticiteit en perfect absorptiegehalte. Met deze innovatieve, handgemaakte kwasten creëren ervaren en beginnende schilders een spiegelglad eindresultaat. De kwasten kunnen gebruikt worden voor alle typen lak en behouden bij goed onderhoud hun vorm en zachtheid, zelfs na jaren van intensief gebruik.

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland