en

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Alles over onze familie De Staalmeesters

Staalmeester® is een gepassioneerd familiebedrijf dat handgemaakte, innovatieve schildersproducten ontwikkelt van ambachtelijke kwaliteit. Bij ons staan service en aandacht centraal. Want wij zijn kwastenmakers met passie! Sinds 1948 helpen we schilders wereldwijd hun kleurrijke potentieel te benutten.

Wie zijn de Staalmeesters?

Staalmeester® is een echt familiebedrijf!  De derde en vierde generatie De Hoop werken samen met andere gepassioneerde vakmensen aan de beste kwaliteit en service voor schilders wereldwijd.

Ik wil dealer worden

Waarom de naam Staalmeester®?

De merknaam Staalmeester® is afgeleid van het schilderij De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn. Dit schilderij staat ook bekend als De Waardijns van het Amsterdamse lakenbereidersgilde. Waardijns waren keurmeesters, die stalen (kleine lapjes stof) gebruikten om de kleur en kwaliteit van een geverfd laken te controleren. Staalmeester® staat vandaag de dag voor diezelfde aandacht en kwaliteit. Wij controleren, innoveren en ontwikkelen schildersproducten voor hedendaagse Hollandse meesters.

Kwaliteit, service en impact

Kwasten van Staalmeester® worden al sinds 1948 met dezelfde aandacht en passie handgemaakt. We selecteren nauwkeurig onze materialen, controleren tijdens het productieproces en doen op kwaliteit géén concessies. Nooit. Daarnaast zetten wij graag een stap extra voor onze klanten. Met familiaire service en goede bereikbaarheid investeren we in langetermijnrelaties met onze klanten. Voor ons stopt service niet bij het afleveren van een goed product. Daar begint onze relatie pas! Juist als je onze kwasten gebruikt willen we je inspireren en helpen een meesterwerk te creëren. Tot slot zorgen we graag goed voor de wereld om ons heen. Zo gaan onze producten bij goed gebruik en onderhoud een levenlang mee. Fijn voor jou én het milieu. We werken met duurzame materialen en maken ook graag sociale impact. Benieuwd naar wat Staalmeester® doet op MVO-gebied?

Duurzaamheid en impact

Onze reis

Het leven van familie De Hoop is al sinds 1948 verweven met Staalmeester® kwasten. Maar ons verhaal en onze liefde voor de schildersindustrie begon al eerder.

1933

Adrianus Cornelis de Hoop (roepnaam: Janus) reist als matroos aan boord naar New York om familie te bezoeken. Hij mist zijn schip voor de terugreis en besluit onder zijn Amerikaanse naam, Harry Hope, te solliciteren bij Reichard-Coulston Inc. in Bethlehem, Pennsylvania om geld te verdienen voor zijn terugreis. Dit bedrijf produceert droge kleurstoffen voor de verfindustrie. Hier begint bij Janus het vuur voor de schildersindustrie te branden.

1934

Terug in Holland leert Janus het kwastenvak bij N.V. Van der Burg & Muls.

1948

Janus maakt bij K.B. Kwasten voor het eerst kennis met dé Staalmeester® kwasten en verkoopt zijn eerste exemplaar.

1960

Na een aantal jaar als hoofdvertegenwoordiger bij Van Vliet, start Janus in 1960 zijn eigen groothandel in Vlaardingen en neemt de Staalmeester® kwasten op in het assortiment. A.C. De Hoop schildersgereedschappen is geboren!

1963

Na het onverwachte overlijden van Adrianus Cornelis de Hoop (Janus), neemt zijn oudste zoon Aad het bedrijf over. Met de hulp van zijn vrouw Marijke en zijn jongere broer Hans groeit de lokale schildersgroothandel uit tot een regionaal succes.

1985

Peter de Hoop, de oudste zoon van Aad en Marijke, start als derde generatie bij A.C. de Hoop.

1989

Ook Peters broer Arjen (Adrianus) de Hoop wordt met open armen verwelkomd bij het familiebedrijf.

1992

Peter & Arjen nemen de dagelijkse leiding van hun vader over en worden medeaandeelhouders van A.C. De Hoop.

2009

Peter en Arjen besluiten het merk Staalmeester® nieuw leven in te blazen. Ze ontwikkelen een nieuwe generatie kwasten, geschikt voor alle soorten watergedragen verf: de Original Series. De paarse haren van de Original Series zijn destijds uniek. Zo vallen de Staalmeester® kwasten direct op tussen alle andere merken! In ditzelfde jaar introduceert Staalmeester® de Classic Series. Deze wit- en zwartharige kwasten bevatten sterk Chinees varkenshaar en zijn geschikt voor synthetische verven, wax, olie en milk paint.

2017

Staalmeester® lanceert de Pro-Hybrid Series. Hiermee werd de eerste 100% synthetische kwast ontwikkeld, die zowel voor watergedragen als synthetische verf ideaal is. Ook wordt dit jaar de One Series geïntroduceerd! Dé ultieme collectie voor een spiegelglad resultaat, met unieke aflakkwasten en penselen.

2020

De vierde generatie sluit aan bij het familiebedrijf. Arjen’s dochter Lisanne Marijke de Hoop en zoon Thomas de Hoop richten zich op de (internationale) groei van het bedrijf en het verduurzamen van processen en materialen.

2020

Met de Premium Quality Roller Series introduceert Staalmeester® voor het eerst andere producten dan kwasten. Het assortiment wordt uitgebreid met premium kwaliteit microvilt verfrollers en accessoires, zoals verfrolbeugels.

Nu

Vakschilders en hobbyschilders wereldwijd gebruiken de Staalmeester® producten voor hun meesterwerk. Familie De Hoop blijft met aandacht innovatieve en duurzame schildersproducten ontwikkelen.

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland