ende

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Samen creëren we een groene wereld Duurzaamheid

Staalmeester® gaat voor duurzame kwaliteit. Samen met vakschilders ontwikkelen we innovatieve producten die met de juiste aandacht jarenlang meegaan. Innovatie en kwaliteit gaan voor ons hand in hand met duurzaamheid. Want echte kwaliteit voegt iets waardevols toe aan deze wereld en doet er geen afbreuk aan. Daarom zoeken wij naar creatieve oplossingen die positieve impact maken. Voor de volgende generatie Staalmeesters.

Duurzame keuzes

Materiaal

Bij Staalmeester® vinden we dat een mooi meesterwerk ook mooi voor het milieu moet zijn. We faseren daarom dierlijk haar uit. Inmiddels wordt onze Classic Series met 80% synthetische kwastharen gemaakt en zijn andere collecties zelfs 100% synthetisch. Voor de stelen wordt FSC-hout gebruikt. 

 

De kartonnen verpakkingen van onze producten worden gemaakt van gerecycled FSC-papier en bedrukt met eco-vriendelijke inkt. Ook dozen om onze producten in te vervoeren zijn van gerecycled materiaal. Deze worden altijd hergebruikt of opnieuw gerecycled.

Productie

Alle Staalmeester® producten worden geproduceerd in Europa. Met deze bewuste keuze minimaliseren we de CO₂-uitstoot bij vervoer. Ook worden veel kwasten compleet handgemaakt, bijvoorbeeld die van de One Series. De andere kwasten en onze verfrollers worden deels met de hand gemaakt en deels in een fabriek, die volledig draait op eigen zonnepanelen.

 

In het productieproces werken we ook aan duurzame relaties. De fabrieken zijn echte partners en stuk voor stuk familiebedrijven waarmee Staalmeester® al generaties samenwerkt.

Groene stroom

Het Nederlandse hoofdkantoor draait bijna het hele jaar op zelf-opgewekte stroom, dankzij onze zonnepanelen. Soms wordt er in de winter Hollandse windenergie bijgeleverd. We investeren daarnaast in elektrische voertuigen en laadpalen. Ons doel? In 2025 rijden alle bedrijfswagens elektrisch.

Maatschappelijke impact

Sociaal gemaakt

De hoekpenselen uit de Pro-Hybrid, Classic en Original series worden handgemaakt in een sociale werkplaats. Deze werkplaats biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met passend werk. Dit productieteam is een belangrijke schakel in het realiseren van de Staalmeester® kwasten en kwaliteit.

Steun aan goede doelen

Staalmeester® sponsort verschillende sportclubs en goede doelen. Zo steunen wij een Nederlandse vriendengroep die samen fietst en daarmee geld inzamelt voor kankergerelateerde organisaties, waaronder het KWF. Daarnaast steunen wij Stichting Embrace Life. Samen met het Erasmus MC onderzoekt deze stichting de genezende werking van cannabis geneesmiddelen en doet het onderzoek naar zeldzame kankersoorten. Wij hebben in onze vrienden- en familiekring de strijd tegen kanker van dichtbij gezien en ervaren hoe het is als een familielid veel te vroeg overlijdt. Daarom vinden wij het belangrijk om onderzoek naar de genezing van ziektes te steunen.

Kwaliteit

FSC-certificaat

Wij garanderen het gebruik van FSC-gecertificeerd hout voor de stelen van Staalmeester® kwasten. Dit hout komt uit een duurzaam beheerd bos.

Certificering ISO 14001 en EMAS

De fabriek waar de One Series wordt geproduceerd werkt zo milieuvriendelijk mogelijk. Hun ISO 14001- en EMAS-certificering toont aan dat zij met een gerichte aanpak hun processen continu verbeteren en verduurzamen.

Wil jij bijdragen aan
duurzame creaties?

Behandel je Staalmeester® producten dan altijd met zorg en aandacht. Door je kwasten goed te onderhouden gaan ze jarenlang mee! Fijn voor jou én voor het milieu.

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland