en

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

In gesprek met schilder Jonathan

Jonathan Graham, bekend als @jgdecorator op Instagram, laat de wereld kennis maken met het schildersvak door middel van mooie video’s. In dit interview vertelt hij alles over zijn vak en bijzondere projecten.

Vertel, wij hebben je leren kennen via je filmpjes met schildertips op Instagram, maar hoe ben je als schilder gestart?
”Ik ben jaren geleden via een vriend in aanraking gekomen met het schildersvak. Na het volgen van meerdere opleidingen heb ik uiteindelijk toch besloten dat ik mijn eigen schildersbedrijf wilde starten. Ik merkte namelijk al snel dat het schildersvak onwijs goed past bij mijn persoonlijkheid. Inmiddels werk ik al meer dan 10 jaar voor mezelf en richt ik mij voornamelijk op renovatieprojecten van klassieke gebouwen uit o.a. de Victoriaanse tijd. Sommige projecten waaraan ik werk zijn wel 300 tot 400 jaar oud!”

Welk project is je in die jaren ervaring bijgebleven en waar ben je het meest trots op?
”Natuurlijk denk ik dan meteen aan de mooie klassieke huizen die ik heb gerenoveerd, maar als ik eerlijk ben, ben ik het meest trots op het schilderen van de slaapkamer van mijn dochter. Achter ieder project zit een verhaal en wanneer je een emotionele connectie hebt met een project maakt dat het werk extra bijzonder.”

Sinds wanneer gebruik jij de Staalmeester® producten?
”Ik kocht een aantal jaar geleden de Pro-Hybrid boxset bij Crown Paints. Ik was meteen onder de indruk van hoe zacht de Staalmeester® kwasten waren in vergelijking met iedere andere kwast die ik ooit had gebruikt. Daarnaast laten de Staalmeester® kwasten geen strepen achter in de verf, in tegenstelling tot vele stuggere kwasten van andere merken. Later kwam ik ook in aanraking met de One Series. Vanaf dag 1 was ik verkocht en tot op de dag van vandaag heb ik geen kwast kunnen vinden waarmee je zo mooi kan nastrijken als met een One Series kwast.”

Wat is jouw favoriete Staalmeester® product en waarom?
”Qua kwasten zijn dat de producten uit de One Serie, maar ik ben ook enorm onder de indruk van de Staalmeester® schrappers. De schrappers zijn gemaakt van zwaar en stevig metaal. Ik vind ze geweldig!”

Veel Britten gebruiken voornamelijk een platte kwast. Jij ook?
”Britten gebruiken inderdaad meestal een platte kwast, maar ik gebruik eigenlijk allerlei verschillende soorten kwasten. Ik kijk puur naar het type project en welke kwast ik die dag graag wil gebruiken.”

Hoe onderhoud jij je Staalmeester® kwasten?
”Ik was mijn kwasten na gebruik altijd direct uit met warm water en zeep. Vervolgens hang ik ze op om ze te laten drogen. Ik ben hier heel secuur in. Dat is het grote voordeel van het kopen van dure kwasten! Een goedkope kwast zou ik misschien direct na een project weggooien, maar voor een One Series-kwast neem je toch echt de tijd om die goed te onderhouden. Veel duurzamer!”

Als jij lid zou zijn van ons R&D team, wat voor wijziging aan een bestaand product zou je uitvoeren of wat voor nieuw product zou je ontwikkelen?
”Ik zou 1 product aanpassen en 1 product ontwikkelen. Ik zou de One Series decoratiespalter aanpassen door de greep nog korter te maken dan hij al is. Ik zou eigenlijk puur de kop van de kwast willen. Dat maakt de kwast nog makkelijker om mee te schilderen. Ook zou ik een gebogen penseel ontwikkelen met een flexibele kop. Met een flexibele kop is het veel makkelijker om in de kleinste hoekjes van een Victoriaans raam te schilderen.”

Wat is jouw ultieme tip voor een beginnende Staalmeester® schilder?
”Zoals ik eerder al aangaf voel ik een emotionele connectie met schilderen. Ik wil daarom ook alle schilders adviseren om je werk met passie te doen. Neem de tijd en wees ijverig in de voorbereiding van een project. Ook adviseer ik om altijd goed op de details te letten – it’s all in the details! Voor meer tips kunnen zowel ervaren als onervaren schilders op mijn Instagram @jgdecorator kijken. Ik maak de filmpjes in de hoop mensen te inspireren om voor het schildersvak te kiezen. Zelfs al is het maar 1 iemand.”

Team Staalmeester

Laat je inspireren Laat je inspireren

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland