ende

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

In gesprek met Michelle

In dit interview met Michelle Brugmans, deco-schilder en eigenaresse van Retouch, vertelt zij over haar vak. Met haar bedrijf restyled ze vintage meubels en geeft ze cursussen. Daarnaast heeft ze haar eigen webshop en winkel in de Nederlandse plaats Best waar ze o.a. Fusion Mineral Paint & Staalmeester® kwasten verkoopt.

Vertel, je bent nog vrij jong, maar hebt toch veel schilderskennis en -ervaring. Hoe ben je als schilder gestart?
”Na de middelbare school wilde ik een opleiding volgen waarbij ik met mijn handen kon werken. Hierin heb ik het advies van mijn vader gevolgd: Je moet gaan doen wat jij echt graag wilt doen. Ik besloot om de opleiding Restauratie en Decoratie te gaan volgen. Tijdens mijn studie heb ik zowel in een schildersbedrijf gewerkt als op de restauratieafdeling van de Efteling. Zeer divers dus! Na mijn studie startte ik eerst met een vervolgopleiding, maar besloot vrij snel dat ik toch wilde gaan werken. Ik heb een aantal jaar gewerkt als decorateur en later als teamleider, voor een bedrijf dat speeltoestellen maakt voor zwembaden. Hier haalde ik echter geen voldoening uit. Het werk bleek te saai voor mij. Daarom startte ik als zzp’er. Ik werkte in opdracht voor een bedrijf dat decorstukken maakt voor Disney. Dit werk vond ik onwijs leuk, maar door corona raakte ik de opdracht kwijt. Met Retouch waagde ik de sprong in het diepe. Ik ben een eigen werkruimte gaan huren, om hier vintage meubels op te knappen en te verkopen.”

Welk project is je de jaren ervaring bijgebleven en waar ben je het meest trots op?
”Ik heb een tijd geleden samen met meubelmaker Lars een samenwerking gedaan. Samen hebben wij een kast volledig gerestaureerd en gemoderniseerd. Op dat project ben ik wel onwijs trots. Het is namelijk enorm rechtlijnig om te denken dat je een meubelstuk alleen kunt verven. Je kunt er veel meer mee dan dat.”

Sinds wanneer gebruik jij de Staalmeester® producten?
”Ik gebruik Staalmeester® kwasten pas sinds twee maanden. Ik leerde jullie producten kennen via Fusion Mineral Paint, het verfmerk dat ik verkoop in mijn winkel. Op dit moment gebruik ik Staalmeester® niet alleen voor mijn eigen werk, maar ook tijdens cursussen. Verder zijn jullie producten te koop in mijn shop en dat vind ik wel heel vet!”

Wat is jouw favoriete Staalmeester® product en waarom?
”Ik werk graag met een ronde Pro-Hybrid kwast. Ik vind het met een platte kwast moeilijker om de verf goed te verdelen, hoewel ik dit graag wil leren. Daarom gebruik ik tegenwoordig een platte kwast voor de grotere oppervlakken van een meubel en voor het overige werk een ronde kwast. Bij een meubel heb je namelijk vaak veel details en hoekjes, waardoor het een stuk makkelijker werken is met een ronde kwast.”

Hoe onderhoud jij je Staalmeester® kwasten?
”Ik was mijn kwasten na gebruik uit met water en groene zeep. Dat werkt erg goed. Groene zeep is daarnaast een natuurlijk product en dus beter voor het milieu dan veel andere reinigingsmiddelen.”

Als jij lid zou zijn van ons R&D team, wat voor wijziging aan een bestaand product zou je uitvoeren of wat voor nieuw product zou je ontwikkelen?
“Als lid van jullie R&D team zou ik graag een ronde kwast ontwikkelen met een kortere steel. Vooral als ik de binnenkant van een meubelstuk verf zit ik nog wel eens met de steel tegen de zijkant aan. De One Series bevat wel spalters met een korte steel, maar geen korte, ronde kwast. Dus die zou ik ontwikkelen. Maar misschien moet ik gewoon een zaag kopen en de steel korter maken, haha.”

Wat is jouw ultieme tip voor een beginnende Staalmeester® schilder?
”Ik leer mijn cursisten altijd om niet aan te zetten bij de rand van een meubelstuk, maar iets voor de rand. Zo voorkom je dat je een druiper veroorzaakt. Daarnaast raad ik iedereen aan om je project te zien als een stappenplan en een bepaalde werkvolgorde aan te houden. Je dient bijvoorbeeld tijdens het schilderen echt van boven naar beneden te werken. Veel beginnende schilders laten namelijk nog wel eens verf uit hun kwast lopen. Als je van boven naar beneden werkt kun je dat nog wel opvangen, maar met een sneldrogende verf (zoals die van Fusion) kun je een druiper die bovenaan ontstaat niet meer opvangen als je onderaan bent gestart.”

Team Staalmeester

Laat je inspireren Laat je inspireren

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland