de

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

De ultieme schildertips: hoe zorg je voor het mooiste resultaat?

Voor het zetten van strakke lijnen en een streeploos resultaat zijn er natuurlijk talloze trucs. Om deze mooie resultaten als schilder te bereiken, is je goed inlezen al een goede eerste stap. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, leren we je de beste manier om met een kwast te schilderen en hoe je deze kwasten het best kunt bewaren.

De eerste stap: het vinden van de juiste kwast.

De keuze voor een kwalitatieve kwast is de eerste belangrijke stap. Voor onze kwasten maken we o.a. gebruik van varkenshaar. We proberen zoveel mogelijk te minderen met dierlijke producten in onze kwasten en vervangen deze daarom in onze nieuwe collecties voor synthetische haren, die vergelijkbaar zijn met varkenshaar. Synthetische haren zijn te herkennen aan hun glans. Bij Staalmeester hebben we kwasten uitgebracht die perfect aansluiten bij je verschillende uitgangspunten. Benieuwd naar alle opties? Check onze catalogus en ontdek welke kwast het beste bij jouw past.

De juiste handgreep.

Zodra je de juiste kwast hebt gevonden is het essentieel dat je de kwast op de juiste manier vasthoudt voor een optimaal resultaat. De meest bekende tip is om de kwast vast te houden als een pen, maar let op dat je niet te licht drukt. Voor een goed resultaat is het belangrijk om met lange en soepele streken te verven.

Het geheime recept: met deze techniek zet jij de strakste lijnen.

And last but not least: de juiste techniek. Door het stappenplan hieronder te volgen, zet jij de strakste lijnen en zorg je voor een streeploos resultaat. Benieuwd? Ready, set, go! 

  • Doop de kwast in de verfpot: Het is van belang om de kwast tot ongeveer 1/3 van de haarlengte in de verf te dopen. In plaats van de kwast af te strijken, draai je de kwast. Door de kwast te draaien, voorkom je dat de verf druipt. 
  • Maak een verticale beweging: Breng de verf aan in verticale streken met kleine tussenruimtes op het te schilderen oppervlak. Probeer dit op een soepele manier te doen zodat de verf gelijkmatig wordt verdeeld. 
  • Horizontale beweging: Verdeel de verf met horizontale streken over het oppervlak, opnieuw met soepele bewegingen vanuit de pols. 
  • Afwerking: Werk het oppervlak vervolgens af door van boven naar beneden te schilderen. Deze aanpak voorkomt dat er nog ongeschilderde plekken achterblijven. 

Nu weet je précies hoe je je nieuwe kwasten het beste kunt gebruiken voor de strakste lijnen. Klinkt goed, toch? Benieuwd naar meer handige tips & tricks. Volg ons dan vooral op Instagram of Tiktok via @staalmeester_brushes. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar al je projecten. Deel je ze met ons? Vinden we leuk! #staalmeesterbrushes.

Team Staalmeester

Ook interessant voor jou Bekijk alle instructies

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland