Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Roller of kwast: zo zet je de strakste lijnen op jouw muur.

Het is vaak uitdagend om een contrastkleur op de muur netjes af te werken, vooral bij een muur met textuur, zoals spachtelputz. Veel mensen ervaren problemen bij het schilderen van strakke lijnen met contrasterende kleuren op de muur. Het vereist vakmanschap. Gelukkig is er een eenvoudig trucje waarmee ook jij dit voortaan kunt!

Goed afplakken is het halve werk.

Om te beginnen, maak de muur leeg en bedek de vloer met stucloper, papier of oude lakens. Vervolgens plak je de muur zorgvuldig af met hoogwaardige afplaktape, zoals de Kip Fineline-tape 3301. Deze tape zorgt voor de scherpste verfranden. Plak de tape een paar millimeter van de muur af en druk deze goed aan.

 

Zo zet je strakke lijnen.

Om de strakste lijnen te zetten begin je met een paar millimeter ruimte tussen de schilderstape en de muur. Gebruik deze ruimte om een kitrand aan te brengen. Maak hiervoor gebruik van een overschilderbare kit die niet barst, zoals de Den Braven Acryl anti-crack kit. Breng een dun laagje kit aan om te voorkomen dat er kit onder de schilderstape terechtkomt. Strijk de kit vervolgens uit met je vinger, zodat er niet te veel blijft zitten. Extra tip: Zet al je schildersmaterialen klaar voordat je begint met kitten. Giet de verf in een emmer met verfrooster en leg je rollers klaar, zodat je direct kunt schilderen na het kitten.

Schilderen van de strakke lijnen.

Na het afkitten van de randen, schilder je direct de randen van de muur. Gebruik hiervoor een kwast of een kleine roller, zoals de Staalmeester muurverfroller. Deze zorgt voor een glad resultaat op een egale muur. Zorg ervoor dat je de eerste verflaag met de roller deels overlapt om strepen op de muur te voorkomen. Nadat je de randen hebt geschilderd, verwijder je de tape van de muur en het plafond. Laat de tape op de grond en de stucloper nog even liggen om verfspatten op de vloer te voorkomen terwijl je de rest van de muur schildert.

Tip: Trek de tape in een hoek naar buiten voor een mooie, strakke lijn.

Schilderen van de contrasterende muur

Nu kun je de rest van de muur schilderen met een grote Staalmeester verfroller. Zodra je klaar bent, verwijder je de schilderstape aan de onderkant van de muur. Nu is je contrasterende muur netjes afgewerkt! 

Benieuwd naar meer handige tips & tricks. Volg ons dan vooral op Instagram of Tiktok via @staalmeester_brushes. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar al je projecten. Deel je ze met ons? Vinden we leuk! #staalmeesterbrushes.

Team Staalmeester

Ook interessant voor jou Bekijk alle instructies

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland