en

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Hoe bewaar je je verfkwasten? We delen onze tips met je.

Je hebt geïnvesteerd in een mooie set aan kwasten, dan wil je natuurlijk weten hoé je deze het beste kunt bewaren. Want als er één ding is waar onze kwasten bekend om staan is het de lange duurzaamheid. In deze blog leggen we je alle must-do’s uit om je verfkwasten op de juiste manier te bewaren zodat ze nog jaren meegaan. 

Allereerst is het grondig schoonmaken van je kwasten natuurlijk essentieel. Dit doe je door een schone bak te vullen met water en de kwasten hierin zo goed mogelijk uit te spoelen. Vervolgens droog je de kwasten met een droge doek. Om de kwasten zo goed mogelijk te bewaren is onze ultieme tip het gebruik van Store & Go, deze emmers bevatten een natuurlijke gel voor acryl- en alkydverf om de gebruikte kwasten in op te slaan. Na het uitspoelen kun je de kwasten hierin uithangen met de bijbehorende kwasten clips, strijkvaatjes en inzetvaatjes. Je kwasten blijven hierdoor in een topconditie. 

Heb je dit fijne product op dit moment niet bij de hand? No worries! Als tijdelijke oplossing voldoet folie of een plastic zak natuurlijk ook. Let er wel op dat je het hulsel goed dichtgetaped hebt, zodat er geen lucht meer bijkomt. 

Last but not least: waar kun je je kwasten het beste opbergen?

De ideale locatie voor het bewaren van je kwasten is een koele en droge plek. Opslagplaatsen zoals kasten in de schuur, opbergruimtes op zolder (behalve in de zomer) of in de kelderruimte zijn geschikte plekken om je kwasten te bewaren. Deze locaties zijn perfect, maar let er wel op dat het in de koude maanden niet gaat vriezen. 

Klaar om te gaan schilderen? Mocht je nog op zoek zijn naar de ultieme kwast voor je nieuwe project, check dan vooral onze nieuwe collectie of lees onze laatste blog over het vinden van de juiste verfkwast.

 

Team Staalmeester

Ook interessant voor jou Bekijk alle instructies

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland