en

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Help! Welke kwast heb ik nodig voor mijn project?

Het kiezen van de juiste kwast(en) voor jouw project doe je in twee stappen.

Allereerst is het belangrijk dat je weet welk type verf je gaat gebruiken. Op basis van het type verf bepaal je namelijk welke Staalmeester serie je kan kiezen. Vervolgens kijk je naar het soort project wat je wilt gaan uitvoeren om het type kwast te bepalen. Ben jij bijvoorbeeld van plan om met een watergedragen verf een meubelstuk te gaan schilderen met zowel kleinere als grotere oppervlaktes? Kies dan voor een ovale kwast uit de Pro-Hybrid serie óf kies ervoor om een Staalmeester microfelt rolletje te gebruiken en de kwast af te lakken met een decoration spalter uit de One by Staalmeester series. Hieronder staat stap 1 uitgewerkt: ‘’Hoe bepaal ik welke Staalmeester serie ik nodig hebt?’’

Watergedragenverf

Bij gebruik van een watergedragen verven is de keuze tussen onze series zeer ruim. Onze Original series is speciaal ontwikkeld voor watergedragen verf en hierdoor de perfecte match.

Ben je van plan om binnenkort ook een project te schilderen met een synthetische verf, dan raden we je aan om te kiezen voor onze Pro-Hybrid series. Deze serie is ontwikkelt voor gebruik met zowel watergedragen als synthetische lakken. In vergelijking met de Original series geven de kwasten uit de Pro-Hybrid series iets meer weerstand waardoor hij niet alleen de lichtere watergedragen verven kan verplaatsen maar ook de zwaardere synthetische lakken. Hierdoor is de Pro-Hybrid series te gebruiken voor elke type verf.

Voor de échte liefhebber hebben wij onze One by Staalmeester series. Deze serie kan, net als de Pro-Hybrid series, gebruikt worden met elk type verf. Maar, de One series is ons ultieme top-segment! Met deze extreem zachte vezel creëer je een spiegelglad eindresultaat zonder strepen. De One by Staalmeester series is de Rolls-Royce onder de kwasten!

Synthetische verf

Onze Classic series bevat kwasten speciaal ontwikkelt voor synthetische lakken. De zwartharige kwasten uit deze serie zijn voorzien van een mix van natuurlijk en synthetisch zwart (varkens)haar en geven hiermee de perfecte weerstand voor het opzetten van de zwaardere synthetische lakken.

Naast de Classic series zijn ook de Pro-Hybrid kwasten zeer goed geschikt in combinatie met synthetische lakken. In vergelijking met de Classic series bevat de Pro-Hybrid series een 100% synthetische vezel die niet alleen zeer goed geschikt is voor modernere synthetische lakken maar ook voor watergedragen verven. Met de Pro-Hybrid series ben je daarom klaar voor iedere klus.

Voor de échte liefhebber hebben wij onze One by Staalmeester series. Deze serie kan, net als de Pro-Hybrid series, gebruikt worden met elk type verf. Maar, de One series is ons ultieme top-segment! Met deze extreem zachte vezel creëer je een spiegelglad eindresultaat zonder strepen. De One by Staalmeester series is de Rolls-Royce onder de kwasten!

Wax, Olie & Milk-Paint

Deze type producten hebben een specifiek soort kwast nodig. In onze Classic series hebben wij daarom een collectie blondharige kwasten van een mix van natuurlijk en synthetisch (varkens)haar opgenomen. Door de stuggere vezel zijn zowel wax, olie als Milk-Paint zeer goed te verwerken.

Stap 2: als het goed is heb je nu een beter beeld van welke kwasten serie je wilt gebruiken voor jouw project. Twijfel je nog tussen bijvoorbeeld de One by Staalmeester series en de Pro-Hybrid series? Realiseer je dan dat de One series over het algemeen (met uitzondering van de ronde kwast & gebogen penseel) kwasten bevat die in geen enkele andere serie te verkrijgen zijn en dat deze serie hét topsegment is van Staalmeester en qua kwaliteit met niks te vergelijken valt. Hopelijk kan je na onze uitleg over de verschillende type kwasten een perfecte keuze maken. Hieronder per type kwast uitgelegd voor wat voor project de kwast geschikt is.

Patentpuntkwast

De patentpunt kwast is een typisch Hollandse kwast die beschikbaar is in alle Staalmeester® series. De kwast is zeer breed inzetbaar voor zowel kleinere als grotere oppervlakten, waaronder ramen, kozijnen, deuren en keukenkastjes.

Besnijpuntkwast

De van origine Belgische/Franse besnij puntkwast is in een punt geschoren zodat men direct probleemloos kan besnijden. Met deze 2-in-1 besnij puntkwast schildert u niet alleen het fijne werk bij kozijnen, profielen en hoekjes van meubelstukken, maar pakt u ook de grotere oppervlakken moeiteloos mee.

Gebogen penseel

Het gebogen penseel, ook wel hoekpenseel of Lyonse penseel genoemd, is perfect voor het schilderen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals bovenramen en hoeken. Het gebogen penseel is beschikbaar in alle Staalmeester® series, waaronder One by Staalmeester.

Platte kwast

Waar in Nederland, het thuisland van Staalmeester®, vooral gebruik wordt gemaakt van de ronde kwast is de platte kwast de meest gebruikte kwast in Angelsaksische landen. De kwast is uitermate geschikt voor het schilderen van grotere oppervlakken zoals deuren, grote meubelstukken of vloeren.

Ovale kwast

De ovale kwast is de meest populaire kwast onder DIY schilders aangezien de ovale vorm van de kwast het makkelijk maakt om te switchen tussen kleine en grotere oppervlakten met dezelfde kwast.

Façade kwast: De façade kwast is door zijn gebogen kop uitermate geschikt voor het schilderen van grotere, moeilijk bereikbare plekken. De kwast is beschikbaar met zowel een 35 als 20cm steellengte waardoor er een façade kwast is voor elk type schildersklus.

Radiatorkwast

De radiatorkwast is door zijn gebogen kop en lange steel uitermate geschikt voor het schilderen van moeilijk bereikbare plekken zoals achter een radiator.

Blokwitter

De blokwitter is uitermate geschikt voor het verven van muren, plafonds en vloeren. Met een blokwitter is het makkelijker poriën in een muur of plafond te vullen dan met een roller. Daarnaast is een blokwitter perfect geschikt voor het creëren van speciale effecten op een muur met behulp van bijvoorbeeld betonlook verven.

Spalter kwasten

Binnen ons One by Staalmeester assortiment hebben wij een drietal spalter kwasten. De platte spalter kwast wordt ook wel een aflakkwast genoemd en is perfect voor het na-strijken van jouw schilderwerk voor een spiegelglad resultaat. Daarnaast hebben wij de schuine spalter kwast in ons assortiment. Deze kwast is niet alleen geschikt voor aflakken maar is ook de perfecte partner bij het trekken van scherpe lijnen langs deurposten en kozijnen. Tenslotte hebben wij de decoration spalter in ons assortiment. Dankzij de korte greep van de decoration spalter kun je zeer nauwgezet druk zetten en het schilderwerk van speciale effecten voorzien. Daarnaast kom je door de korte greep makkelijk op lastig bereikbare plekken zoals de binnenkant van een meubelstuk of keukenkastje.

Penseel

Naast de gebogen penselen hebben wij in de One by Staalmeester series een unieke collectie aan penselen. De ronde penseel is de perfecte partner bij het schilderen van bijvoorbeeld natuurlandschappen op canvas. Daarnaast is hij zeer geschikt voor belettering. Ook het afgevlakte penseel (1090) kan zeer goed gebruikt worden van het schilderen van een schilderij of het aanbrengen van details op een meubelstuk of lijst. De platte penseel is geschikt voor het aflakken van precisiewerk zoals (kozijn)randen. Met de platte penseel schuin trek je de meest fijne en exacte lijnen door zijn ongekende vormstabiliteit.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een keuze kunnen maken voor zowel het type kwast als de kwasten serie. Het is goed om te weten dat je soms voor één project meerdere producten nodig hebt. Zo wordt de ronde kwast vaak gebruikt in combinatie met een hoekpenseel en wordt een roller vaak gebruikt in combinatie met een aflakkwast. Misschien is dit voor jouw project ook wel het geval…

Wij wensen je heel veel schilderplezier! Mocht je er nou toch niet helemaal uitkomen en graag persoonlijk advies van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@staalmeester.com

Team Staalmeester

Ook interessant voor jou Bekijk alle instructies

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland