en

Contact

010 415 84 88
info@staalmeester.com

Bedrijfsgegevens

Staalmeester® is familie van
A.C. De Hoop B.V.

KVK-nummer: 24213078
BTW-nummer: NL810899425B.01

Stap voor stap schoonmaken

Door je kwaliteitskwasten goed te onderhouden gaan ze jarenlang mee! Fijn voor jou én voor het milieu. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier:

Stap 1

Veeg de overtollige verf van je kwast door deze stevig en rustig langs de rand van het verfblik, de emmer of verzetketel te strijken.

Stap 2

Spoel de kwast goed uit in een bak of pot met lauwwarm water. Let op: Spoel je kwast niet uit onder een lopende kraan. Dit is schadelijk voor het milieu.

Stap 3

Laat de kwast weken in lauwwarm water. Zo laat de grootste hoeveelheid verf uit de kwast los.  Let op: Zet enkel de kwastharen in het water en en niet de bus of de touwwoeling. Het touw is namelijk gemaakt van katoen. Bij veel en langdurig weken kan het touw uitzetten en losraken. Als de bus niet van roestvrijstaal is gemaakt kan deze bij regelmatig contact met water gaan roesten.

Stap 4

Spoel de kwast kort na, om alle verfresten te verwijderen. Na gebruik van de kwast met verf op waterbasis is reinigen met alleen water vaak al voldoende. Na verven met lak op terpentinebasis, olie of wax adviseren wij om je kwast ook goed te reinigen met groene zeep of een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Zorg dat alle verf tussen de haren vandaan is gewassen.

Stap 5

Tijd om de kwast te drogen! Schud hiervoor de kwast goed uit boven de pot met water en hang deze vervolgens op, met behulp van het gaatje in de steel.

Let op: Leg of zet je kwast niet neer op de haren. Deze kunnen door het gewicht namelijk vervormen. Dit komt jouw toekomstige gebruik en resultaten natuurlijk niet ten goede. De kwast met de steel omlaag in een pot neerzetten is ook niet verstandig. Dan zakt het water namelijk van de kwastharen naar beneden en blijft het restant in de bus staan, waardoor deze kan gaan roesten. Verder drogen de verfresten dan in de bus of de aanzet van de kwastharen op. Hierdoor gaan de soepelheid, het opnamevermogen en de kwaliteit van jouw kwast achteruit.

Extra tip

Behandel de kwastharen altijd met zorg en aandacht. Maak je kwast op tijd en zorgvuldig schoon en laat de verf nooit in de haren drogen. Zo behouden ze hun zachtheid en elasticiteit.

Team Staalmeester

Ook interessant voor jou Bekijk alle instructies

Staalmeester - Fokkerstraat 508 - 3125 BE Schiedam - Nederland